In de Klas

"In de Klas" inspireert, daagt uit en zorgt voor nieuwe initiatieven op school.

De publicatie van In de Klas op papier is in 2011 gestopt. De gepubliceerde nummers zijn nog beschikbaar in papier- of PDF-vorm. Elk nummer bevat een artikel gericht op de leerkracht in het basisonderwijs. De artikelen bieden praktische informatie en tips aan leerkrachten voor de dagelijkse praktijk in de klas. De artikelen gaan bijvoorbeeld in de op vragen als:

  • Hoe houd ik als leerkracht plezier in mijn werk?
  • Hoe organiseer ik een creatieve dag?
  • Hoe ga ik om met ruzie in de klas?
  • Hoe registreer ik de vorderingen van kleuters?
  • Hoe bevorder ik de schrijfvaardigheid van mijn leerlingen?

De artikelen in de katernen zijn inhoudelijk op niveau, maar toegankelijk geschreven zodat ze direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Veel artikelen zijn gebaseerd op 'good practices' op diverse scholen. Zo zorgt In de Klas ervoor dat u het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden, maar kunt profiteren van succesverhalen van uw collega's. Ook de aantrekkelijke vormgeving met kleurenfoto's en een overzichtelijke lay-out dragen bij aan de bruikbaarheid. Bovendien bevat elk katern een aantal servicepagina's met interessante aanbiedingen.

In de Klas

 

De vakredactie

De redactie van In de Klas bestaat uit de volgende leden:

- Drs. Lidy Schrijver heeft jarenlange ervaring in het basisonderwijs en werkt momenteel als docent Onderwijskunde/Pedagogiek bij de Pabo Groenewoud van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

- Drs. Jacques Jacobs heeft jarenlange ervaring als schoolleider in het basisonderwijs en als nascholingsdocent bij de afdeling primair onderwijs van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Momenteel is hij Rijksinspecteur voor het onderwijs.

- Drs. Bas de Koning is jarenlang werkzaam geweest als directeur van een basisschool en is nu al geruime tijd directeur van Eduniek, schoolbegeleiding voor de regio’s Het Gooi, West-Utrecht en Zuidoost-Utrecht.

- Rob van der Mark was directeur van een basisschool en is betrokken bij nascholingsactiviteiten voor schoolmanagement. Nu is hij algemeen directeur bij het bestuur van het openbaar onderwijs Westland.

- Gerdien Griffioen heeft de afgelopen jaren gewerkt als directeur in het regulier basisonderwijs en op een cluster 2-school voor speciaal onderwijs in Utrecht. M.i.v. januari 2009 is ze onderwijs- en innovatieadviseur bij de CED-groep te Rotterdam.