Taalatelier grammatica zakboek

Taalatelier - Grammatica - Zakboek

Het zakboek Grammatica is onderdeel van de serie Taalatelier en hoort thuis in de rubriek: Basiscursus grammatica. In het zakboek vinden leerlingen een beknopt overzicht (uitleg) van de Nederlandse grammaticaregels.

Het zakboek Grammatica is een prima aanvulling op de Taalatelier delen Basiscursus grammatica - Woordsoorten en Basiscursus grammatica - Zinsdelen, waar testen, oefeningen en toepassingen op de moderne vreemde talen (Engels, Frans en Duits) zijn te vinden.

Het zakboekje is een klein naslagwerk, formaat briefkaart. Want ook in de hogere klassen heb je af en toe kennis van woordsoorten en zinsdelen nodig om beter te spellen of om een van de vreemde talen te verbeteren. Het is dan handig deze overzichtelijke waaier bij de hand te hebben.

 

Taalatelier bestaat uit lesmateriaal dat op school en thuis gebruikt kan worden voor de ondersteuning van leerlingen bij het uitvoeren van diverse taaltaken. De serie is onderverdeeld in de rubrieken:

  1. Lezen,
  2. Presenteren,
  3. Grammatica,
  4. Spelling
  5. en Woordenschat.

Iedere rubriek bestaat uit verschillende zelfstandig te gebruiken lesdelen. Ieder deel gaat in op een taaltaak waar oefeningen aan gekoppeld zijn. De antwoorden en toelichtingen staan in het docentenboek. Voor de leerling is er het werkboek.

Bestelinformatie

Taalatelier Zakboek Grammatica is bestemd voor leerlingen in VO en een ieder die met de Nederlandse taal te maken heeft. Beroepsmatig of als interesse.