taalatelier/lezen/moeilijke-teksten

Taalatelier Lezen - Moeilijke teksten

Op school moeten leerlingen steeds meer lezen. Bij elk vak worden de teksten langer en moeilijker. Toch moeten ze goed gelezen worden om bijvoorbeeld proefwerken te kunnen maken en huiswerk te kunnen leren. In Moeilijke Teksten wordt geleerd hoe deze moeilijke teksten aan te pakken door het gebruik van een paar leesstrategieën tegelijk.

Taalatelier is een uitgave ontwikkeld voor de ondersteuning van leerlingen in de onderbouw VO en groep 8 van het PO bij het leren uitvoeren van functionele taken in de Nederlandse taal.

De serie bestaat uit lesmateriaal dat op school en thuis gebruikt kan worden voor de ondersteuning van leerlingen bij het uitvoeren van diverse taaltaken. De serie is onderverdeeld in de rubrieken Lezen, Schrijven, Presenteren, Basiscursus Grammatica, Basiscursus Spelling en Woordenschat. Iedere rubriek zal bestaan uit verschillende zelfstandig te gebruiken lesdelen. Ieder deel gaat in op een taaltaak waar oefeningen aan gekoppeld zijn.

Bestelinformatie

Het deel is bestemd voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs en groep 8 van het primair onderwijs, en is nu verkrijgbaar. Voor een docentenboek betaalt u 37,- euro en een leerlingenboek kost 7,95 euro. Prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief verzendkosten.