George Hollard

Tweede druk! Geheel vernieuwde uitgave met een uitgebreid personen- zaken- en plaatsnaamregister.

George Hollard is de biografie over een Zwitserse beroepsofficier die zich blijvend in Maastricht vestigt en daar een plek binnen de aristocratie weet te verwerven. Hij krijgt een positie bij de belastinginning, trouwt twee keer met een dame uit een vooraanstaand geslacht en maakt 20 jaar Franse overheersing mee. Veel bijzonderheden over George Hollard zijn bewaard gebleven in zijn brieven naar leden van het Huis van Oranje, in archieven van de Vrijmetselarij en in verslagen van zijn activiteiten binnen het plaatselijk bestuur. -George Hollard- leest als een roman, maar is louter gebaseerd op vaststaande feiten.

George Hollard | softcover-gebonden | auteurs Cees Claessen, Frank Claessen en Ben Hollard | 274 pagina's |

ISBN: 978-90-8708-009-9 |

Adviesprijs (KLEUR) € 24,95

Over de schrijvers

De drie schrijvers stammen van George Hollard af. Zij hebben 10 jaar samengewerkt om in Zwitserland en Nederland archiefonderzoek te doen en om het voor- en nageslacht van George Hollard in kaart te brengen.

Over de reacties

Drs. D. Jansen, beleidsmedewerker erfgoed collecties Stadsbibliotheek Maastricht:
Dank u hartelijk voor het exemplaar van uw mooie boek over uw voorvader, George Hollard. Hij is inderdaad een zeer interessante figuur, ook in de geschiedenis van Maastricht, dus het boek is een zeer welkome aanvulling voor onze Limburg collectie.

J.P. Reijnhoudt, bibliothecaris Belasting & Douane Museum, Rotterdam:
Met veel belangstelling ben ik in het mooie boek over George Hollard gedoken. Genealogie heeft mijn belangstelling en deze mooi geïlustreerde en informatieve boeken lees ik als een spannende roman. En natuurlijk vond ik het hoofdstuk over de Belastingontvanger in de 18e eeuw heel interessant. Er zit hier toch ook veel speurwerk aan vast om het boek van al die informatie te voorzien.

Drs. L. Willems:
George Hollard met veel plezier gelezen. Goed leesbaar, fraai van opbouw. De bijlagen maken duidelijk hoe je met het verhaal bent verbonden.

Boekrecentie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestelinformatie

Klik hier om naar de webshop te gaan.

 

Klik hier om terug te gaan naar alle uitgaves.